↑ Return to Cercetare

IVS – International Virtual Seminar

IVS

International Virtual Seminar on Water and Climate Change

Poster IVS

Obiectivul principal al IVS este sa sustina un dialog interdisciplinar in probleme de schimbari climatice, intre studenti din 6 universitati europene, din sase tari, intr-un cadru formal, utilizind tehnologia informatiei (TIC) si resursele on-line.

Cursul se deruleaza in perioada aprilie – iulie si este coordonat de University of Oldenburg (UOL) COAST – Centre for Environment and Sustainability Research, din Germania. Studentiii lucreaza individual avand de scris o postare pe blog functie de intrebarea profesorului si in echipe interdisciplinare, internationale pentru realizarea unui podcast si a unui raport de cercetare, in limba engleza, asupra unui studiu de caz ales, din cele sase propuse de parteneri. Subiectele si studiile de caz propuse cuprind urmatoarele domenii:

  • Environmental Governance
  • Spatial Planning & Climate Change Adaption
  • Marine Spatial Planning & Coastal Management
  • Marine litter and waste management
  • Communicating Climate Change
  • Water and climate change in UNESCO global geoparks

Fiecare echipa, formata din 4 – 5 studenti, beneficiaza de sprijinul unui turore si de supervizarea unui specialist in domeniul ales si a unui coordonator institutional.

Universitatea din Bucuresti participa la acest curs international incepind din anul 2022. Coordonatorul institutional si expertul pentru domeniul Water and Climate Change in UNESCO Global Geoparks este Alexandru Andrasanu. Tutorele grupului  este Cristina Toma.

Cristina Toma este absolventa a Masterului GEO-BIO, lucreaza la Universitatea din Bucuresti in cadrul Programului pentru Geoparcuri UNESCO si doctoranda a Universitatii din Bucuresti.