↑ Return to Despre master

Studenți

Bună! Mă numesc Laura și sunt studentă în anul I la GBA. Sunt foarte entuziasmată de acest program de studii multidisciplinar, iar ceea ce îmi place foarte mult este că se simte faptul că am depășit nivelul de licență, cursurile fiind axate foarte mult pe discuții și pe activități practice pe teren.De asemenea, ceea ce mi se o oportunitate unică este cursul online EVS (unde lucram la un studiu de caz pe teme diversificate cu studenți din diferite tari). Acest curs te poate ajuta sa te dezvolți atât profesional, cât și personal.

Consider că dacă vrei să studiezi  într-un alt mod față de cum ai fost obișnuit și dacă îți dorești să abordezi diferite subiecte în moduri diferite ( cursuri online în engleză și română , cursuri practice, bursa Erasmus) , GBA este cea mai bună alegere ca program de master.” (Laura Maria Orbu, anul I)

“Masterul GBA a reprezentat cea mai buna alegere pentru mine. Din primele saptamani am descoperit ca geologia se poate duce in directii total diferite cum nu m-as fi asteptat, cum ar fi imbinarea geologiei cu traditiile unei comunitati si promovarea acestora la nivel national. Astept cu nerabdare sa ma implic mai departe pentru a descoperi noi provocari in cadrul acestui master.”  (Iulia Danciu, anul I)

Ca student al masterului GBA, pot spune că am făcut cea mai bună alegere! Multitudinea de materii din diverse domenii mă ajută să fac mai ușor conexiuni și să înțeleg importanța naturii și a relației om-natură. Profesorii sunt specialiști în geologie, geografie, drept, biologie, patrimoniu etc., ceea ce nu face decât să mă motiveze să vreau mai mult, să învăț și să înțeleg fiecare subiect. Am avut oportunitatea pentru prima dată să particip la un seminar interactiv la nivel european – European Virtual Seminar, în cadrul Open University of Netherland – o mare șansă și un mediu de luncru interactiv. Practicile de la facultate au fost, de asemenea, pe măsură, cea mai interesantă și mai complexă fiind cea din cadrul cursului de Specialist Arii Protejate, unde am simțit că mi s-au deschis mai mult portițe de dezvoltarea personală și profesională. Anul viitor îmi voi realiza lucrarea de dizertație într-un geoparc din Portugalia, în cadrul Universității Minho din Braga”. (Ionut Avramescu, anul I)

 

Marea valoare a acestui master este că adună la un loc studenți, cu diferite specializări, cum ar fi: geografi, geologi, biologi, economiști, silvici și care reușește să transpună pe înțelesul tuturor un set de principii specifice. Pe lângă claritatea cursurilor online, cât și cele față în față și lucrând profund în echipă, ne-a făcit să conștientizăm că oamenii cu care interacționezi îți dau valoare. Pe mine m-a ajutat întreg programul de master să conștientizez situația mea actuală și situația dorită, precum și pașii pe care trebuie să-i fac pentru a ajunge acolo.” (Raisa Robu, anul I)

 

„Sunt masterand, anul I la GBA in domeniul Stiinta mediului si pot spune ca sunt foarte incantata ca am ales astfel, intrucat este foarte diferit. Cursurile online, European Virtual Seminar (seminar interactiv la nivel european) si lucru in echipa sunt oportunitati pentru dezvoltare personala si perspective variate, in diverse domenii. Am cunoscut oameni minunati in cadrul cursurilor de master, in aplicatiile de teren (profesori si colegi) si la cursul “Specialist in arii protejate” (Orsova 2017). Lucrarile de dizertatie se pot realiza intr-unul din Geoparcurile din Europa prin programul Erasmus.” (Gabriela Crăciun, anul I)

 

„GBA – O experiență unică, plină de oameni minunați și lecții fascinante. Fiecare discuție din fiecare curs, cu fiecare profesor este o magie și un capitol din cartea „ta”. Modul în care a fost gândit masterul te va face să înțelegi lumea din jurul tău mult mai bine și să îți explorezi ideile. Personal, sunt de părere că tinerii absolvenți au nevoie de o mentalitate puțin diferită și o minte deschisă pentru a înțelege cu adevărat conceptul de „patrimoniu natural și cultural”, iar acest master știe să îmbine cele mai bune idei și domenii pentru aceasta. Printre cele mai dragi evenimente din acest master a fost oportunitatea de a participa la un seminar multidisciplinar la nivel european (EVS), din care am învățat o multitudine de idei și mi-am făcut prieteni de nădejde în întreaga Europă. Tot prin intermediul acestui master, am avut onoarea de a cunoaște echipa Fundației ProPark, care ne-a oferit șansa de a deveni „Specialist în arii protejate”. Mă bucur enorm că am avut plăcerea de a-i avea ca traineri pe toți membrii acestei echipe, iar experiența, cred că nu se poate descrie în cuvinte. Profesorii și invitații sunt de elită și avem o mulțime de lucruri de învățat de la ei. Practicile sunt pline de idei captivante, colegii din diferitele domenii oferă o atmosferă de relaxare, iar profesorii, care știu să ne ghideze, trezesc în noi adevărate curiozități. Aștept cu nerăbdare cel de-al doilea an de master, în care îmi voi pregăti lucrarea în Portugalia, în Geoparcul Arouca, prin intermediul programului Erasmus și în același timp aștept să cunosc colegii din anul I.” (Elena-Mihaela Ristea, anul I)