↑ Return to Despre master

Absolvenți

Masterul de Geobiologie aplicată în conservarea patrimoniului natural și cultural este unul dintre cele mai interesante mastere ale Universității din București. Ce anume îl diferențiază? Caracterul interdisciplinar care permite studenților o abordare personalizată a conceptelor de geoparc, geoconservare, dezvoltare durabilă și nu numai. Pentru mine acest program de master a reprezentat oportunitatea de a pune în aplicare pregătirea anterioară în studii culturale și antropologie prin prisma noțiunilor pe care le-am dobândit la cursuri. Masterul GBA este primul pas spre a deveni specialist într-un domeniu nou, de viitor, care oferă ocazia celor interesați să participe activ la conservarea patrimoniului natural și cultural. (Alice Popa, promotia 2011-2013, actual Membru Geo-Team – echipa Geoparcului Ținutul Buzăului)

“Este un program de master interactiv, bogat in informatie, imbinarea mai multor discipline creeaza mult interes si fascinatie, captand atentia studentilor si starnind curiozitate, astfel ca fiecare curs te transpune intr-o altfel de lume, de la origini pana in prezent, facand ca mintea sa nasca o multitudine de intrebari. Propune proiecte pline de creativitate si inovatie si ne invata sa pastram, sa conservam traditii, sa regeneram intr-un mod util ceea ce este invechit si uitat..” (Alina Marincan, promotia 2013-2015)

“Masterul GBA : Este un master interdisciplinar, acest lucru a fost unul Interesant pentru mine, invatand unele lucruri noi, din mai multe domenii. Mi-a placut deoarece a fost un master in care nu te simti “sufocat”. Cel mai mult mi-au placut aplicatiile practice si faptul cum au fost gandit acest master. Ca imbunatatire, as dori sa se introduca o perioada de practica si mai mare.” (Samuel Serban, promotie 2016-2018)

“Am ajuns sa cunosc multe domenii datorita acestui master. Am avut perspective variate si deschise catre autohton. Am invatat de la profesori deosebiti si pasionati. Colegii mi-au ramas prieteni. In cateva cuvinte, cea mai buna alegere a mea.” (Paul Ionita, promotie 2013-2015)

“Am absolvit Masterul „Geo-biologie aplicată pentru conservarea patrimoniului natural și cultural” în 2012. Acest master mi-a oferit noi oportunități, dezvoltându-mi totodată numeroase cunoștințe interdisciplinare în domenii precum: Botanică, Geoconservare și geoparcuri, Ecologie și protecția mediului, Dreptul mediului, Geologie, Dezvoltare durabilă. Una dintre cele mai frumoase experiențe a fost cea din cadrul Școlii de Vară de la Sinaia, care s-a desfășurat în perioada 2011 – 2013, parte a Seminarului Internațional „European Virtual Seminar on Sustainable Development”. Școala de vară s-a desfașurat într-un cadru interdisciplinar și multicultural, studenții și cadrele didactice participante fiind din mai multe țări partenere europene: Portugalia, Olanda, Austria, Grecia, Germania și România. În cadrul acestui curs internațional, se studiază conceptul de dezvoltare durabilă pe diverse studii de caz, în spațiul european. Acest curs de master mi-a deschis multe oportunități, în prezent sunt tutore în cadrul acestui seminar internațional și lucrez la Institutul de Geodinamică al Academiei Române pe un proiect legat de dezvoltarea durabilă și economică a unui geoparc aspirant din România – Geoparcul Ținutul Buzăului..” (Gabriela Iftode, promotie 2011-2013)

“Mi-a plăcut conceptul interdisciplinar al masterului, posibilitatea de a face un curs international cu participarea mai multor universitati din Europa, dar si posibilitatea pe care am acceptat-o si de care m-am bucurat de a urma un program Erasmus. Eu am ales Turcia si a fost o alegere extraordinar de benefica pentru mine si cariera mea.” (Roxana Pirnea, promotie 2013-2015)

“Daca iti doresti un master inedit, diferit si interdisciplinar GBA este programul ideal. Oportunitatea de a lucra in echipe mixte atat din punct de vedere profesional cat si cultural va contribui la dezvoltarea ta profesionala si personala. Cursul online EVS, stagiul intr-o companie de consultanta mediu dar si posibilitatea de-a studia in strainatate cu Erasmus m-au ajutat sa-mi construiesc pas cu pas cariera pe care mi-am dorit-o.” (Marius Sfetcu, promotie 2013-2015)

“Daca iti doresti un master inedit, diferit si interdisciplinar GBA este programul ideal. Oportunitatea de a lucra in echipe mixte atat din punct de vedere profesional cat si cultural va contribui la dezvoltarea ta profesionala si personala. Cursul online EVS, stagiul intr-o companie de consultanta mediu dar si posibilitatea de-a studia in strainatate cu Erasmus m-au ajutat sa-mi construiesc pas cu pas cariera pe care mi-am dorit-o.” (Marius Sfetcu, promotie 2013-2015)

 

“Masterul pt mine a fost ceva unic.Nu vreau sa zic ca orice cunostinta in plus este binevenita si ca nu stii niciodata cand vor fi utile, concret am avut un beneficiu sa am un cv personalizat, unic si mi-a schimbat viziunea asupra tuturor lucrurilor . Este un master aplicabil, interesant, ne stimuleaza creativitatea, afli informatii pe care poti sa le aplici, faci tot felul de corelatii si analize,vezi si faci ceva concret. Pentru majoritatea lucrurilor studiate a trebuit sa producem si ceva practic. Cel mai mult m-a incantat faptul ca am facut cursuri online si am luat legatura cu studenti din toate colturile lumii.

Persoanele care au venit din afara “Geo-Bio” au avut de invatat destul de multe lucruri pe cont propriu, sub indrumarea profesorilor.

Toti colegii care chiar s-au implicat in master au invatat lucruri noi pe care le pot folosi la job si care ii ajuta sa se diferentieze.” (Bianca Stanciulescu, promotia 2013-2015)

Titulară a unei diplome de licenţă în Management financiar-contabil, am ales să urmez cursurile Masterului Geo-biologie aplicată în conservarea patrimoniului natural şi cultural în anul 2010. Fiind pasionată de conservarea patrimoniului natural şi cultural, m-au atras accentul pus pe interdisciplinaritate ce caracterizează acest program de master, cât şi aplicaţiile de teren propuse în cadrul studiului a diferite discipline (ca de exemplu, Evoluţia paleogeografică şi paleoclimatică a spaţiului circum-mediteranean, Schimbări globale sau Evaluarea integrată a calităţii apelor de suprafaţă).

Primul an de master mi-a permis, de asemenea să descopăr Managementul patrimoniului istoric şi cultural, iar diferitele studii de caz analizate în cadrul acestei discipline m-au ajutat ulterior să imi orientez cariera profesională în domeniul muzeografiei. In urma participării la programul European Virtual Seminar, organizat in partenariat cu Open University din Olanda, am decis să urmez în primul semestru al celui de-al doilea an un program Erasmus la Universitatea Aix-Marseille, în cadrul masterului Stiinţele mediului terestru, specializarea Mediere. Experienţa programului Erasmus m-a determinat să continui Masterul de Mediere, iar în anul 2012 m-am înscris în anul doi de studiu al acestui program, obţinând diploma în anul 2013.” 

(Roxana Popescu, promotia 2010-2012)

“Cea mai frumoasa experienta educationala de care am avut parte. Profesori pasionati care predau studii de caz din experienta personala, implicati, dornici de intrebari. Un master interdisciplinar de exceptie si asta venind de la o absolventa de Relatii Internationale la Litere, intercultural deoarece contine si un curs international – unic in Romania, aplicat, care deschidea mintea, obliga la performanta si sinceritate.” (Cristina Toma, promotia 2013-2015)